Jaaragenda 2024

(klik om te vergroten)


Tussen de Schuifdeuren

  • Woensdagavond 20 september 2023 om 20.00 uur cultuurlokaal Groene Engel
  • Thema: open
  • Muziek: Friso Woudstra
  • Gastdichters: Friso Woudstra & Floor van der Wielen
  • PPO-dichters Open Podium


Persbericht Tussen de schuifdeuren

Tussen de Schuifdeuren, het gedichtenprogramma van het Poëzie Podium Oss, begint aan een nieuw seizoen. Op 20 september om 20.00 uur valt er in het cultuurlokaal van Groene Engel weer van alles te beleven op poëziegebied. Gasten zijn dit keer Friso Woudstra uit den Bosch met muziek en gedichten en Floor van der Wielen van het muzikale duo Flera, die dit keer optreedt met eigen gedichten; ze bracht eerder een bundel uit met Engelse poëzie. Het thema van de avond is Open: ook is er dit keer een groot Open Podium waar zowel PPO-leden als dichters van buiten zullen optreden.

De presentatie is in handen van stadsdichter Michel Nierop en Eke Zoll. De toegang is gratis.

 

Tussen de Schuifdeuren

Tussen de Schuifdeuren

5 juni 2024

Locatie Groene Engel, Kruisstraat 15 Oss

Aanvang 20.00 uur

Toegang vrij

Op woensdagavond 5 juni 2024 organiseert Poëzie Podium Oss voor de 13e keer het dichtprogramma Tussen de Schuifdeuren.

Speciale gast is onze voormalige Stadsdichter Michel Nierop. Hij was tussen 2021 en 2023 de stadsdichter van Oss en heeft in die periode 68 gedichten geschreven. Hiervan heeft Michel 28 gedichten geselecteerd voor zijn debuutbundel Uit de vergetelheid.

Wethouder Dolf Warris is deze avond aanwezig en neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

De dichtbundel is na afloop gesigneerd te koop voor 10,- euro.

Michel Nierop draagt een aantal gedichten voor uit zijn bundel. Verder heeft hij voor zijn feestje collega stadsdichters Romy van Dongen (Waalwijk), Doeko L. (ex-stadsdichter Den Bosch) en Pieter Bas Kempe (Zutphen) uitgenodigd. Bovendien staan er nog een aantal speciale optredens op het programma.

De muziek is deze avond van J.M. Baccus (Michiel Bakker).

Sopraan Ine van Huet zingt een nieuwe versie van het inmiddels in Oss bekende Lied van Oss onder leiding van pianist Piet Bron. De tekst is geschreven door Kitty Schaap.

Deze boeiende poëzieavond omvat nog allerlei verrassingen en wordt gepresenteerd door Kitty Schaap en Robert van Vlijmen. Het programma duurt tot 22.00 uur.


 

SPREKEND

24 januari 2024


Ter opening van de poëzieweek 2024 organiseert het Poëzie Podium Oss in samenwerking met Groene Engel en Bibliotheek Oss de voorstelling SPREKEND, een avondvullend programma waar het gesproken woord centraal staat. Verwacht een wervelende avond vol taalkunst en voordracht vergezeld van livemuziek.

MANU & MULTIBEAT

Manu presenteert deze avond samen met muziekcollecFef multibeat de voorstelling ‘De herontdekking van de hemel’. Manu van Kersbergen (1984) brak met zijn album DE VLOEK OP DE OVERVLOED landelijk door als woordkunstenaar. Met muziek, spoken word en andere vormen van taalkundige voordrachten besteeg hij vele podia in Nederland en België. Hij ontwikkelde een grote liefde voor het vertellen en overdragen van een verhaal met ritmische en poëtische elementen.
Als afgestudeerd antropoloog heeft Manu als maker en zelfstandig ondernemer meerdere concepten vormgegeven. Zo presenteerde hij jarenlang het radioprogramma SPOKEN, was hij hoofdredacteur van het literaire magazine SPUNK en ontwikkelde hij het televisieformat SPOKEN WORD SESSIES, waarbij woordkunstenaars een cross-over opzoeken met compositie. Deze crossover bracht Manu zelf ook weer veelvuldig terug op de planken, nadat hij samen met multibeat deze huidige voorstelling maakte.

MAHAT ARAB + GERRIT DARMIN

Mahat Arab (1996) is een Arnhemse spoken word-artiest die ondertussen in Amsterdam is neergestreken. Veel van zijn teksten gaan over idenFteit, onwennigheid maar ook over de humor die we in ongemak tegen kunnen komen. Mahat wordt deze avond ondersteund door gitarist Gerrit Darmin.

PPO DICHTERS

Natuurlijk geven ook de diverse dichters van het Poëzie Podium Oss acte de présence.

WORKSHOP SPOKEN WORD:
Regel hier je combiIcket voor de workshop + avondprogramma SPREKEND!
In de namiddag is er een workshop voor wie verdieping zoekt in het fenomeen Spoken Word en presentatie. Deze workshop wordt door Manu van Kersbergen gegeven in de grote zaal van 16:30u tot 17:45u. Let op: Er zijn slechts 25 workshop-plekken beschikbaar, deelnemen doe je middels de aanschaf van éen van de 25 combi-tickets.

Entree: € 14,00 incl. servicekosten
Datum: woensdag 24 januari 2024
LocaIe: Theater Cultuurpodium Groene Engel Aanvang: 20:30 Zaal open 20:00