SPREKEND

Concert

Ter opening van de poëzieweek 2024 organiseert het Poëzie Podium Oss in samenwerking met Groene Engel en Bibliotheek Oss de voorstelling SPREKEND, een avondvullend programma waar het gesproken woord centraal staat. Verwacht een wervelende avond vol taalkunst en voordracht vergezeld van livemuziek.

MANU & .MULTIBEAT

Manu presenteert deze avond samen met muziekcollectief multibeat de voorstelling ‘De herontdekking van de hemel’.

MAHAT ARAB + GERRIT DARMIN

Mahat Arab (1996) is een Arnhemse spoken word-artiest die ondertussen in Amsterdam is neergestreken. Mahat wordt deze avond ondersteund door gitarist Gerrit Darmin.

PPO DICHTERS Natuurlijk geven ook de diverse dichters van het Poëzie Podium Oss acte de présence.

WORKSHOP SPOKEN WORD:
Regel hier je combiticket voor de workshop + avondprogramma SPREKEND!

In de namiddag is er een workshop voor wie verdieping zoekt in het fenomeen Spoken Word en presentatie. Deze workshop wordt door Manu van Kersbergen gegeven in de grote zaal van 16:30u tot 17:45u. Let op: Er zijn slechts 25 workshop-plekken beschikbaar, deelnemen doe je middels de aanschaf van éen van de 25 combi-Tickets.

Entree: € 14,00 incl. servicekosten
Datum: woensdag 24 januari 2024
Locatie: Theater Cultuurpodium Groene Engel Aanvang: 20:30 Zaal open 20:00


Tussen de Schuifdeuren 20 september 2023

Tussen de Schuifdeuren, het gedichtenprogramma van het Poëzie Podium Oss, is weer begonnen aan een nieuw seizoen. Op woensdag 20 september trapten we af in het cultuurlokaal van Groene Engel. Er was van alles te beleven op poëziegebied. Gasten waren dit keer Friso Woudstra uit den Bosch met muziek en gedichten en Floor van der Wielen van het muzikale duo Flera, die dit keer optrad met eigengedichten. Ze bracht eerder een bundel uit met Engelse poëzie. Het thema van deze avond was Open: een groot Open Podium waar zowel PPO-leden als dichters van buiten optraden.

De presentatie was in handen van stadsdichter Michel Nierop en Eke Zoll.
Stadsdichtersdag 2023

Op zaterdag 2 september was het de Nationale Stadsdichtersdag in Lelystad.
Vanuit PPO waren hierbij Michel Nierop (Stadsdichter van Oss) en Kitty Schaap (oud-stadsdichter Oss) vertegenwoordigd. Het was een hele leuke en perfect georganiseerde dag en tot laat in de avond werden er gedichten voorgedragen.Tussen de schuifdeuren 17-05-2023

Woensdag 17 mei tijdens Tussen de schuifdeuren waren er optredens van gasten Wim van Til, Marc Tiefenthal & Anneleen Bijnen. Er werd klassieke muziek gespeeld door Xander Driessen op piano, presentatie was in handen van Kitty Schaap en Eke Zoll.

Het thema van de avond was o.a het (zeer) korte verhaal

Verder waren er voordrachten van PPO-dichters: Jeanny Smeets, Nancy Krijnen, Jo van Lieverloo, Jan rikken, Harrie de Konin, Eke Zoll, stadsdichter Michel Nierop, Kitty Schaap, Cordny Nederkoorn en Han Jansen


Stadsdichter Michel van Nierop stopt per 1 januari.

Onze stadsdichter Michel Nierop is per 1 januari gestopt.

Hij is zeer actief geweest en heeft meer dan 70 gedichten geschreven.

Wij bedanken Michel voor zijn inzet. Michel neemt officieel afscheid op 5 juni tijdens 'Tussen de Schuideuren"

In verband met zijn afscheid is Michel door diverse media geïnterviewd, Hieronder vind je de links:


What's Happened? in K26

Op zondag 28 mei om 15.00 uur wordt de tentoonstelling What’s Happened? geopend met onder andere een optreden van stadsdichter Michel Nierop.

Op woensdagavond 31 mei houdt Rob Nelissen eigenaar van Circa Twee in K26 een lezing over Artificial Intelligence en het onstaan van zijn geëxposeerd bureaukalender Toen en Nu.
Toegang gratis. Aanvang 20.00 uur.


Opening poëzieweek 2023 Bart Chabot

Tijdens de opening van de poëzieweek was Bart Chabot te gast in de Groene Engel in Oss. Hij werd geïnterviewd door Peter van der Wijst (Bibliotheek Oss) en Michel Nierop (Stadsdichter van Oss). Bart vertelde o.a. over het schrijverschap en zijn nog te verschijnen boek Engelenhaar.

Opening van de avond werd gedaan door Dolf Warris (wethouder cultuur), diverse PPO-dichters droegen voor en de muziek was in handen van Paul Verschuur.


Inspiratie vind u hier