U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Stadsdichter van Oss

 

Han Jansen

Op 18 april 2019 is Han Jansen verkozen tot Stadsdichter van Oss.

Naast op de Facebook pagina van PPO, de website van PPO, bij Dat is Oss en Bibliotheek Oss, is de stadsdichter te zien op TV Berghem en het YouTube-kanaal van TV Berghem.

 

 


Osse stadsdichters in ruste

Dichtersbent, 2013 – 2015

Jan van den Boom, 2015 – 2017

Kitty Schaap, 2017 – 2019

 


Het begin

Regio Oss 2003 – Tientallen steden hebben een stadsdichter. Oss niet, maar daar komt morgen (donderdag) verandering in. De zes dichters van de Dichtersbent Oss gaan de komende twee jaar deze rol binnen de stad/gemeente vervullen. Dat doen ze onder andere door middel van een wekelijks gedicht in Weekblad Regio Oss.

 

Het initiatief voor de Stadsdichter ligt bij Beppie Lotterman. Ze is kunstenaar, aangesloten bij kunststichting K26 en sinds een aantal jaar intensief betrokken bij Poëzie Podium Oss. Laatstgenoemde groep organiseert regelmatig in Oss het Open Podium Poëzie. Het evenement is bedoeld voor dichters, jong en oud, ervaren en beginnend. “Via mijn zwager zag ik een stadsdichter in Roosendaal aan het werk. Ik vond dat Oss er ook klaar voor was. Er mag meer het gevoel van ‘trots’ aanwezig zijn. Tijdens iedere vergadering van Poëzie Podium Oss, waar ook een aantal leden van de Dichtersbent bij zitten, ben ik er op teruggekomen en ik merkte dat er steeds meer draagvlak kwam.

 

Donderdagavond wordt tijdens het Open Podium in K26 de stadsdichter door het Poëzie Podium Oss voor twee jaar benoemd. Deze installatie wordt op een ludieke wijze uitgevoerd. De stadsdichter wordt geen ‘vast persoon’, maar een collectief van zes dichters: Jan Emeldus, Geert de Haan, Kitty Schaap, Jan Servaes, Wim van Til en Mea Wijdeven. De Dichtersbent ontstond op ‘natuurlijke wijze’.

 


Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?