U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

PPO-activiteiten tijdens de Poëzieweek 2020

Tijdens de Nationale Poëzieweek van 2020 organiseerde het PPO een aantal activiteiten binnen het thema: 

 


  

Donderdag 30 januari trad dichter/schrijver Jaap Robben op. Hij won met zijn romandebuut Birk de Nederlandse Boekhandelsprijs 2015, een beklemmend en spannend verhaal dat zich afspeelt op een eilandje tussen Noorwegen en Schotland. Als dichter en voormalig stadsdichter van Nijmegen startte hij met jeugd- en kinderboeken als Zuurtjes, Suzie Ruzie en Zullen we een bos beginnen. Zijn gedichten zijn te vinden op muren en op fietspaden.

Diezelfde avond in K26 gaf ook het trio Echte Mensen acte de présence. Het muzikale trio met Hans Timmermans, Leon van Egmond en Mario Withoud bracht eerlijke en poëtische teksten en liedjes met emotie, zonder te vervallen in geschreeuw, geraas of platheid. Ook kwam er spoken word en hardroerende poëzie langs.

Het massaal toegestroomde publiek kon tevens genieten van tien PPO-dichters die eigen werk declameerde. Net als altijd was de avond gratis toegankelijk. 


 

Zaterdag 1 februari was de eer aan Han & Friends. In Boekhandel Derijks in de Walstraat in Oss verzorgde zij een gezamenlijk poëtisch podium.


 

Zondag 2 februari tussen 13.45 en 15.00 uur waren de twee voormalig stadsdichters van Oss, Kitty Schaap en Jan van den Boom, te beluisteren in het Stadsarchief aan de Raadhuislaan. Samen lazen zij voor uit de verzamelbundel Panklaar, die afgelopen jaar ten doop werd gehouden.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?