U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Word vriend van Poëzie Podium Oss!

Voor meer informatie of contact:

 Klik hier!

Raamgedicht van de week     (zie voor alle raamgedichten tab Poëzie)

 
Het Boek

DE SCHOONHEID VAN DE TAAL

ONTROERT BEROERT VERBAAST VERDRIET

VERRAST VERBLIJDT VERRUIMT VERRIJKT

MAAKT JE ONBEREIKBAAR

ROEPT EEN ONSTUITBAAR VERLANGEN OP

NAAR EEN VOLGEND BOEK

 

NOUD VAN TILBORG

 

vrijdag 12 mei Huub Oosterhuis bij boekhandel Derijks

Gepost 2017/05/03

van 15 tot 17 uur. Zie verder persbericht hieronder

Persbericht Huub Oosterhuis

 

Op vrijdag 12 mei a.s. is de bekende tekstschrijver en publicist Huub Oosterhuis van 15.00 – 17.00 uur te gast bij Boekhandel Derijks in Oss, Walstraat 8. Deze middag is er een Meet & Greet & Signeersessie en Oosterhuis leest voor uit eigen werk.

 

Huub Oosterhuis schrijft dichtbundels, essays, liederen en leerdichten. Hij heeft wijsbegeerte, Nederlandse taal-en letterkunde en theologie gestudeerd. Oosterhuis is mede-oprichter van de Ekklesia Amsterdam (voorheen Amsterdamse Studentenekklesia) en  debuteert in 1961 met de bundel 'Uittocht'. Hij is oprichter van de theatergroep Poëzie Hardop en van de Rode Hoed, centrum voor cultuur, religie en politiek in Amsterdam. In 2002 ontving hij een ere-doctoraat van de Vrije Universiteit voor zijn liturgische teksten. In 2011 was hij de initiatiefnemer van De Nieuwe Liefde, centrum voor debat, bezinning en poëzie, ook in Amsterdam.

Zijn laatste boeken (uit 2016) zijn ‘Alles voor allen. Een nieuwe catechismus’, samengesteld door Kees Kok en ‘Wolf en lam. Korte verhalen over liefde en dood’, waarover hij zegt: "Voor het eerst schreef ik een boek met verhalen - geen liedteksten en preken. Eerlijk bedacht, soms waar gebeurd. Over heel verschillende mensen die ik liefheb zoals ze zijn. Over herkenning en vervreemding, over dood en liefde sterker dan de dood."

 

Een andere recente titel is ‘Hier aanwezig’. In dertig poëtische teksten vat Huub Oosterhuis het leven van Jezus van Nazareth samen, van de aankondiging van zijn geboorte tot en met zijn levenseinde. Zijn laatst verschenen poëziebundel heet ‘Iemand meer’. Hier staan gedichten in naar aanleiding van de politieke actualiteit zoals ‘Lied van Generaal Pardon’. Maar er zijn ook gedichten over vrienden als Hans van Mierlo en prins Friso, en over zijn kinderen Tjeerd en Trijntje (‘jongen van Hallo wereld, meisje van Ken je mij’). En verder ook meer religieus geïnspireerde poëzie, onder meer ‘Een Hooglied’, dat getoonzet is door Antoine Oomen en op de bijgesloten cd staat. Daarop leest ook Oosterhuis zelf een keuze uit de gedichten voor.

 

Uiteraard zijn deze en andere boeken bij Derijks te koop en zal Huub Oosterhuis desgewenst signeren. Het belooft een interessante middag te worden. De toegang is gratis.

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?